skip to Main Content
Menu
Zo Maak Je Een Geweldige CV

Zo maak je een geweldige CV

Met deze tips creëer je een perfecte CV.

Een CV maken kan soms toch nog een best lastige klus zijn dit komt omdat uw CV zowel zakelijk, opvallend en overzichtelijk moet zijn. Ook moet u er natuurlijk voor zorgen dat er geen spelfouten of andere soort fouten in het document zitten. Om het u een stuk makkelijker te maken kan u CV templates downloaden op het internet. Deze CV’s zijn in de meeste gevallen overzichtelijk en u heeft de optie om gemakkelijk een foto toe te voegen. De laatste jaren zijn foto’s steeds belangrijker geworden op een CV. Wij raden u daarom aan om zeker een foto te gebruiken. Daarbij heeft u de kans om in de foto uw zakelijke kant te tonen. Maak hier dus zeker gebruik van!

Zorg ervoor dat uw CV netjes is

Voor een professionele CV is het belangrijk dat u overzicht creëert. Dit wil zeggen dat u niet te veel toeters en bellen moet toevoegen aan uw CV. Wel is het een goed idee om herkenbare tussenkopjes met uw werkervaring en scholing te gebruiken. Geef de titels van de tussenkopjes dan wel een dik gedrukte tekst dit maakt het voor de lezer een stukje overzichtelijker. Ook raden wij u aan om uw CV niet langer dan 1 of 2 pagina’s te maken. En als u meer dan 1 pagina gaat gebruiken? dan kunt u het best de belangrijkste informatie op de eerste pagina van uw CV zetten. Op deze manier kan u de lezer stimuleren om meer te lezen.

Algemene informatie die nodig is voor uw CV

Tegenwoordig gebruiken veel mensen een profielschets op hun CV. Met een profielschets kunt u een beschrijving van uw sterke kanten kenbaar maken. Ook dit is belangrijke informatie voor de werkgever, daarom raden wij u aan om ook dit op de eerste pagina van uw CV te zetten. Zorg er wel voor dat uw profielschets niet meer dan 3 regels lang is. Daarbij kunt u alle werkervaringen en vaardigheden benoemen die van toepassing zijn op de functie waar u voor gaat solliciteren gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotograaf, als een photograaf kan photoshoppen of editen kan dit zeker verschil maken of hij de betreffende functie gaat krijgen.

Back To Top
×Close search
Zoeken