skip to Main Content
Menu
Zo Bereid U Een Sollicitatie Voor

Zo bereid u een sollicitatie voor

Verdiep u in het bedrijf

Zoals veel mensen weten is bij een sollicitatiegesprek de eerste indruk van vitaal belang. Als de eerste indruk niet goed is bestaat de kans dat u niet wordt aangenomen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom vertellen wij in deze blog hoe u kan zorgen dat u een uitstekende eerste indruk achterlaat. Om te beginnen verdiep u een klein beetje in het bedrijf waar u wilt gaan solliciteren. En waarom u de juiste kandidaat bent voor de baan de kans is namelijk groot dat u hierover vragen krijgt bij het sollicitatiegesprek. Er is een oud Nederlands gezegde wat luid: Een voorbereid mens telt voor twee, Bij een sollicitatiegesprek is dit al helemaal waar!

Zorg ervoor dat u er verzorgt uitziet!

Om een goede eerste indruk achter te laten is het erg belangrijk om er goed verzorgt en respresentatief uit te zien.

Daarom raden wij u altijd aan om voor een sollicitatie eerst na de kapper te gaan. En zorg er ook voor dat u geschoren hebt. Daarbij is het natuurlijk van belang dat u zakelijk overkomt. Daarom raden wij u altijd aan om altijd nette kleding aan te trekken denk bijvoorbeeld aan een blouse. Als u goed voorbereid en verzorgt na uw sollicitatie gaat zorgt dit ook voor zelfvertrouwen. Dit is natuurlijk erg belangrijk als het gaat om uw droomjob. 

Maak het uw werkgever makkelijk

Een andere goede tip die wij u meegeven is dat u het de sollicitatie afnemer een beetje makkelijk moet maken. Denk bijvoorbeeld aan een uitgeprinte CV met een motivatiebrief. Dit toont zowel professionaliteit en motivatie en dat is nou juist wat werkgevers willen zien. Een andere tip die wij u meegeven is dat het altijd het beste is om fysiek langs te gaan bij een bedrijf. Als u dit niet doet is het een stuk makkelijker voor een bedrijf om te zeggen dat er geen tijd is of een andere reden om u af te wijzen. Daarbij toont het langskomen bij een bedrijf ook motivatie. En stel nou u wordt aangenomen? Dan heeft de werkgever natuurlijk een kopie van uw Identiteitskaart nodig. Ook hierop kan u uzelf voorbereiden neem alvast een kopie van uw identiteitskaart mee ook dit zal de werkgever positief ervaren omdat dit minder werk voor hem oplevert.

Back To Top
×Close search
Zoeken