skip to Main Content
Menu
Netwerken, Hoe Pak Je Dat Aan?

Netwerken, hoe pak je dat aan?

Tips om effectiever te netwerken

Netwerken is eigenlijk handig voor bijna iedereen die verder wil komen in zijn of haar carrière. Door je netwerk te vergroten leer je allemaal mensen kennen die je misschien wel een stapje hoger kunnen helpen op de carrièreladder. Maar hoe kun je dat dan het beste aanpakken wanneer je bijvoorbeeld naar een horeca netwerkborrel gaat? Wij vertellen je daar graag meer over! Voor een nieuwe stap in je carrière heb je immers meer nodig dan alleen een goed cv.

Luister naar de ander

Veel mensen beginnen een netwerkgesprek met een verhaal over wie ze zijn, wat ze doen en wat voor interessants te allemaal te bieden hebben. Een tip is echter om eerst naar het verhaal van de ander te luisteren voordat je zelf van wal steekt. Op deze manier voelt je gesprekspartner zich meer op zijn gemak, en misschien kom je wel raakvlakken te weten waar je zelf weer op in kunt haken. Bovendien laat je op deze manier een prettige indruk achter.

Wees jezelf

Het is verleidelijk om jezelf wat grootser voor te doen dan je eigenlijk bent in een netwerkgesprek. Zeker wanneer je in gesprek bent met de directeur van het bedrijf waar jij graag wilt werken. Dit is echter zeker niet aan te raden. Mensen prikken er meestal direct doorheen en dan laat je geen goede indruk achter. Doe je dus niet anders voor dan dat je bent en wees trots op wat je te vertellen hebt.

Doe een follow-up

Heb je een leuk netwerkgesprek met iemand gehad? Geef dan je kaartje af en/of zoek diegene later nog eens op via LinkedIn. Stuur de betreffende persoon een berichtje met hoe je het gesprek had ervaren en stuur eventueel een uitnodiging voor een nieuwe afspraak. Sluit het bericht altijd positief af.

Back To Top
×Close search
Zoeken