skip to Main Content
Menu
Tips Voor Thuiswerken

Tips voor thuiswerken

Thuiswerken tijdens de coronacrisis

Vanwege de coronacrisis werken er een heleboel mensen thuis. Voor de een gaat dat beter dan voor de ander, bijvoorbeeld omdat ze een kantoor in de tuin hebben. Moet u ook thuis werken vanwege corona? Met deze tips gaat dat een stuk gemakkelijker.

Creëer een werkplek

Wanneer u thuis werkt dan kan het lastiger zijn om werk en privé gescheiden te houden. Daardoor wordt het misschien verleidelijk om ‘s avonds toch nog even de mail te checken als de werklaptop toch nog op de eettafel staat. Door een speciale werkplek in huis te creëren kunt u toch meer een lijn trekken tussen werk en vrije tijd. Heeft u geen kamer meer over in huis om een werkplek van te maken? Dan kan een werkplek in de tuin een goede oplossing zijn. Ga eens via internet op zoek naar een bedrijf dit voor u kan realiseren, zodat u voortaan ongestoord aan uw online meetings kunt deelnemen.

Behoud uw routine

Wanneer u naar kantoor gaat, dan heeft u waarschijnlijk een vaste routine. Opstaan, douchen, aankleden, ontbijten, tanden poetsen, naar kantoor vertrekken, een kopje koffie en dan aan het werk gaan. Tijdens het thuiswerken zien we dat veel mensen deze routine loslaten en bijvoorbeeld in hun pyjama achter de laptop kruipen om te gaan werken. Het lijkt misschien verleidelijk om in een huispak te gaan werken, maar ook daardoor vervagen de grenzen tussen werk en privé. Doe daarom net alsof u naar kantoor gaat en behoudt dezelfde routine.

Neem regelmatig pauze

Door regelmatig een korte pauze te nemen tijdens het werken, kunt u zich langer concentreren. Maak vooraf een planning met wanneer u pauze neemt en houdt u ook aan deze planning.

Back To Top
×Close search
Zoeken