skip to Main Content
Menu
Waarom Je Als Bedrijf Starters Aan Moet Nemen

Waarom je als bedrijf starters aan moet nemen

Makkelijk management

Veel bedrijven zijn terughoudend in het aannemen van starters. Starters hebben namelijk nog niet veel, of helemaal geen, ervaring. Een kandidaat met een uitgebreider cv lijkt dan een meer logische keus. Toch heeft het aannemen van een starter enkele voordelen. Zo zijn starters makkelijker te managen dan de meer ervaren werknemers. Omdat starters net uit de schoolbanken gerold komen en nog weinig ervaring hebben, hebben ze nog geen routines of specifieke verwachtingen. Hun weinige ervaring zorgt er hier voor dat ze makkelijker te vormen zijn tot een voor jou ideale werknemer. Jij hebt hier als werkgever dus meer vrijheid.

Leergierigheid

Als je net klaar bent met je opleiding en je bewust bent van je weinige ervaring, ben je automatisch in een staat van leergierigheid en informatieopname. Starters zullen dus sneller informatie tot zich nemen en makkelijker leren dan een meer ‘ouwe rot in het vak’. Doe hier je voordeel mee als werkgever!

Balans in je bedrijf

Het is per definitie al goed om een gezonde balans tussen jong en oud in je bedrijf te hebben. Omdat de samenleving steeds verder vergrijst, is het een uitdaging voor veel bedrijven om de kennis en productiviteit van de oudere medewerkers op up-to-date te houden. Met een aantal starters erbij geef je de oudere generatie de kans hun kennis en ervaring over te dragen op de jongeren generatie. De starters zorgen er op hun beurt weer voor dat ze de oudere generatie meer wegwijs kunnen maken in het digitale tijdperk.

Productiviteit

Starters zijn erg enthousiast als ze hun eerste ‘echte’ baan hebben. Je zult als werkgever zien dat ze een boel enthousiasme en productiviteit met zich meebrengen. Vooral vanwege de huidige situatie in de wereld. Als klap op de vuurpijl heeft deze groep vaak (nog) niet de vastigheid van een gezin. Hiermee zijn ze vaak flexibel qua uren en werktijden.

Goedkoop

Voor jou als werkgever is het natuurlijk ook gewoon fijn dat een starter relatief goedkoop is. Het salaris voor een junior medewerker is immers lager dan dat van een senior medewerker. Als personeelskosten binnen jouw bedrijf een belangrijke rol spelen, is het aannemen van starters zeker een interessante overweging. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het werven van mensen en diensten. Wat voor een medewerkers of diensten jij dan ook zoekt voor jouw bedrijf. Benieuwd naar meer tips over alles wat met carrière te maken heeft? Hou dan vooral onze blog goed in de gaten!
Back To Top
×Close search
Zoeken