skip to Main Content
Menu
Situaties Die Vragen Om Een Loopbaancoach

Situaties die vragen om een loopbaancoach

Wanneer een loopbaancoach inschakelen?

Het kan voorkomen dat u na enige tijd ontevreden wordt over uw werksituatie. Herkent u dit? U gaat met tegenzin naar uw werk of u ziet geen perspectief meer. Het kan dan verstandig zijn om een loopbaancoach in te schakelen. Eigenlijk moet u dit vergelijken met uw eigen gezondheid. Als u ziek bent, gaat u naar de dokter. Als uw werksituatie niet goed meer is, dan gaat u naar een loopbaancoach. In dit blog vertellen wij u meer over situaties die vragen om een loopbaancoach.

7 situaties die vragen om hulp

Er zijn 7 situaties die vragen om een loopbaancoach. Deze situaties zijn:

  1. Ontslag. Het maakt niet uit of u ontslagen bent of zelf ontslag heeft genomen, een loopbaancoach kan u na het ontslag helpen een nieuwe baan te vinden.
  2. Gebrek aan uitdaging. In de loop der jaren kan er een situatie ontstaan waarin u geen uitdaging meer heeft in uw werk. Dit heeft u als u zich vaak verveelt, als de dagen lang duren of als u niet meer gemotiveerd bent om te werken. Een loopbaancoach kan u helpen weer een uitdaging te vinden.
  3. Het werk sluit niet aan op uw talenten. Misschien is uw werk wel uitdagend genoeg, maar geeft het u toch geen voldoening. Dan kan het zijn dat uw werk niet goed aansluit op uw talenten en passie. Een drastische carrièreswitch kan u hierbij helpen.
  4. De cultuur van de organisatie past niet bij u. De werkomstandigheden en omgeving waar u werkt passen niet bij u. Er is bijvoorbeeld te weinig sfeer, weinig samenwerking of juist te veel sfeer en samenwerking. Dan kan een loopbaancoach u helpen een organisatie te vinden die wel bij u past.
  5. U wilt zelfstandig ondernemer worden. Dit biedt uitkomst wanneer u zich te beperkt voelt bij de organisatie waar u voor werkt. Als u zelf uw eigen ideeën wilt kunnen verwezenlijken en veel autonomie wilt, is zelfstandig ondernemer worden echt iets voor u.
  6. Uw privé situatie is zo erg veranderd dat u uw werk niet meer goed kunt doen. Hierbij kunt u denken aan gezinsuitbreiding, financiële problemen, een verre verhuizing, etc. Een loopbaancoach kan u helpen uw werksituatie opnieuw in te richten, zodat deze weer past bij u en uw privé situatie.
  7. U heeft een ziekte of u heeft een ziekte gehad met tijdelijke of blijvende gevolgen die van invloed zijn op uw werksituatie. Een loopbaancoach kan u helpen de werksituatie weer passend te maken.

Het inschakelen van een loopbaancoach in Rotterdam is dus bij veel situaties echt aan te raden. Wat zijn uw ervaringen met een loopbaancoach? Deel het met ons via het contactformulier.

Back To Top
×Close search
Zoeken